Tango-orkesteri Unto

Suomalaisen tangon unelmajoukkue

Tango-orkesteri Unto


Pirjo Aittomäki, laulu
Timo Alakotila, piano
Johanna Juhola, harmonikka
Mauno Järvelä, viulu
Petri Hakala, kitara
Hannu Rantanen, kontrabasso

Kaipaus ja intohimo ovat suomalaisen tangon ydin. Tango-orkesteri Unton musiikki pohjautuu vahvasti molempiin. Pianisti-sovittaja Timo Alakotilan luotsaamat virtuoosit

nostavat suomitangon uusiin ulottuvuuksiin tuoreilla ja väkevillä tulkinnoillaan muun muassa Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreistä. Perinteisten tangojen rinnalla yhtyeen ohjelmistossa on mittava määrä uutta tangomusiikkia. Unton muusikkojen monipuoliset musiikilliset taustat, maailman-musiikista jazziin ja teatterimusiikista tango nuevoon, kuuluvat kokoonpanon soinnissa vaikutteiden rikkautena ja tulkinnan syvyytenä. Yhtyeen musiikki hengittää ja virtaa harvinaisen vapaasti.

Kuva: Johanna Tirronen

Meidän piti matkustaa

Anna-Mari Kähärän sävellyksiä suomalaisten naisrunoilijoiden teksteihin

Anna-Leena Härkösen, Marja-Leena Mikkolan, Elvi Sinervon, Aila Meriluodon, Eeva-Liisa Mannerin ja Aulikki Oksasen runot kulkevat läpi elämän kaaren ja tunteiden kirjon, luonnon sekä historian. Kähärän eloisa ja tunnistettava sävelkieli muovaa eri aikakausien tekstit yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Se kuljettaa runoja notkeasti chansonista ja kabareemusiikista kansanmusiikkivaikuttein väritettyyn poppiin ja jazziin. Syntyy sanan ja sävelen liitto, joka koskettaa kuulijaa syvältä. Ajattomat laulut haastavat tuntemaan ja ajattelemaan.


Kuva: Diana Luganski


Sirpale eilistä

                                                   Kähärää vuosien varrelta


Sirpale eilistä

Susanna Haavisto, laulu
Essi Wuorela, laulu
Reetta Riistimäki, laulu
Pirjo Aittomäki, laulu
Timo Alakotila, piano

Pitää kulkea ja laulaa ja välillä palata takaisin. Pitää tavata raitiovaunussa ja kolmen pysäkin aikana ideoida konsertti. Pitää ottaa neljä erilaista laulajaa, joilla on jotain yhteistä: vuosien varrella kertynyt laulujen aarreaitta Anna-Mari Kähärän upeita lauluja, joita ei saa koskaan laulaa tarpeeksi.

Sirpale eilistä -konsertti rakentuu Anna-Mari Kähärän säveltämien suomalaisten runojen ja laululyriikan ympärille. Produktion ensiesitys oli syksyllä 2014 Musiikkiteatteri Kapsäkissä, ja uusi tuleminen hieman uudistetulla ohjelmistolla tapahtui samassa paikassa syyskuun 2019 alussa.
Kuva: Sanna Breilin

Lue lisää: facebook.com/sirpaleeilista